همه چیز درباره افسردگی مهاجرت و راه های مقابله با آن

به گزارش همه جا طنز و خنده، این روزها که خبر مهاجرت، تبدیل به یکی از اخبار مهم در کشورمان شده و مدام به گوش مان می رسد که این دوست یا آن فامیل به کشوری دیگر مهاجرت نموده است، کمتر می توانیم به زوایای پنهان چالش های مهاجرت توجه کنیم؛ زیرا قسمت های زیبا و خوشایند آن برای مان پررنگ تر است . حتی خیلی از افرادی که خانواده، دوستان و جامعهٔ آشنای خود را می گذارند و برای به دست آوردن فرصت های بهتر راهی غربت می شوند هم نمی دانند قرار است دقیقاً با چه چالش هایی روبرو شوند. افسردگی مهاجرت یکی از مهم ترین مشکلاتی است که ما ایرانی ها پس از ورود به جامعهٔ نو تجربه می کنیم.

همه چیز درباره افسردگی مهاجرت و راه های مقابله با آن

اگرچه مهاجرت می تواند نقطهٔ عطفی در زندگی افراد باشد، اما ضروری است در کنار زوایای مثبت به قسمت های سخت آن نیز توجه داشته باشیم. این مقاله برای افرادی است که یا مهاجرت نموده اند و یا در شُرُف مهاجرت هستند. ما در این مقاله می خواهیم با توجه به روانشناسی مهاجرت از راه های مقابله با افسردگی پس از مهاجرت و روش های درمان آن برای افرادی که مبتلا هستند، صحبت کنیم؛ همراه مان باشید.

علائم افسردگی مهاجرت

سالانه افراد زیادی به دلایل مختلف از کشور مهاجرت نموده و راهی کشوری می شوند که در نقطه ای دور از ایران واقع شده است. ورود به کشور نو و غریب، مهاجران را در وهلهٔ اول با چالش هایی مانند: زبان، خلاء گروه های دوستی و اجتماعی، فرهنگ نو، دوری از عزیزان و… روبرو می نماید.

چگونگی روبروه با مسائل مهاجرت در افراد مختلف بسته به سن، جنس، شرایط اجتماعی، طرحواره ها و پیش زمینه های روانی و بسیاری موارد دیگر، فرق دارد. برخی ها می توانند به سلامتی از این موانع عبور نموده و شاد و مسرور با زندگی نو خو بگیرند و برخی دیگر نیز در مسیر عبور از چالش ها درگیر افسردگی مهاجرت می شوند. افسردگی ای که با علائم زیر خود را نمایان می نماید:

  • عدم تمرکز
  • کناره گیری اجتماعی و تمایل به تنهایی
  • بدخلقی و عصبانیت
  • افزایش یا کاهش اندازه خواب
  • افزایش یا کاهش شدید میل به غذا
  • خستگی دائمی
  • کاهش عزت نفس
  • انرژی بسیار پایین
  • احساس غم مداوم
  • عدم تمایل به پیگیری اهداف
  • وجود افکار منفی
  • اضطراب دائمی
  • تمایل به آسیب رساندن به خود
  • میل به خودکشی

بر اساس توصیهٔ روانپزشکان و روانشناسان، اگر دو هفته است که بیش از سه تا از علامت های بالا را تجربه می کنید، باید حتماً به روانشناس مراجعه نموده و یا از خدمات مشاوره روانشناسی آنلاین بهره ببرید.

راه های مقابله با افسردگی پس از مهاجرت

راه های مقابله با افسردگی مهاجرت هم برای افرادی که تازه مهاجرت نموده و هنوز درگیر افسردگی نشده اند، مناسب است و هم برای آن هایی که در حال درمان افسردگی به یاری جلسات مشاوره پس از مهاجرت هستند. اگر می خواهید خود را از چنگال تیز و برندهٔ افسردگی برهانید، این کارها را انجام دهید:

  1. از مشاوره افسردگی مهاجرت یاری بگیرید. توجه داشته باشید که برای درمان افسردگی مربوط به مهاجرت، بهتر است با یک روانشناس ایرانی صحبت کنید تا بتواند با شما همدلی کافی داشته باشد. اگر پیدا کردن روانشناس ایرانی در کشوری که هستید راحت نیست، می توانید با روانشناس هایی که خدمات آنلاین ارائه می دهند، صحبت کنید.
  2. سعی کنید در کشور نو، ایرانی ها را پیدا نموده و در دورهمی های آن ها شرکت کنید. این کار باعث می گردد در جغرافیایی که دور از عزیزان خود هستید، احساس تنهایی نکنید و به انزوا کشیده نشوید.
  3. برای ارتباط با عزیزان خود در ایران، وقت بگذارید. با آن ها تماس های تصویری در فواصل کوتاه برقرار کنید. این کار به شما آرامش می دهد و باعث می گردد کمتر احساس غربت کنید.
  4. برای زندگی نو خود برنامه ریزی کنید. سعی کنید اهداف کوچک و واقع بینانه معین کنید و برای دستیابی به آن ها محدودیت زمانی مناسب بگذارید. پس از رسیدن به هر هدف، برای خود هدیه بگیرید. بعلاوه از روش های خود مراقبتی مانند: ورزش، تغذیهٔ سالم، مدیتیشن، پرداختن به تفریح ها، خواب مناسب و… بهره ببرید.
  5. برای اینکه بتوانید وارد جامعهٔ نو شوید و ارتباطات تازه ای برای خود شکل دهید، باید زبان کشور مقصد را یاد بگیرید. مهم ترین محدودیت برقراری ارتباط، زبان است که اگر یاد نگیرید با سرعت به سمت افسردگی پرتاب می شوید.
  6. کوشش کنید با همسایه ها، همکلاسی ها و یا همکاران غیر ایرانی خود ارتباط برقرار کنید تا دایرهٔ اجتماعی خود را توسعه دهید و بتوانید با محیط نو سازگار شوید. برترین راه یادگیری فرهنگ کشور نو، نشست و برخاست با مردم محلی آن است.
  7. برای مقابله با چالش های مهاجرت از ایرانی هایی که پیش از شما به آن کشور رفته اند یاری فکری بگیرید. اگر چنین افرادی در اطراف تان نیستند، بدون تردید با یک مشاوره روانشناسی مهاجرت به صورت آنلاین صحبت کنید تا هم بار روانی مسائل را زمین بگذارید و هم بتوانید از فرد حاذقی مشورت بگیرید.

درمان افسردگی مهاجرت

برای درمان افسردگی مهاجرت هم مانند دیگر افسردگی ها، روش های زیادی وجود دارد که بسته به نوع و اندازه افسردگی فرد، به وسیله درمانگر انتخاب می گردد. روان درمانی، دارو درمانی، خانواده درمانی، طرحواره درمانی و تکنیک های فکر آگاهی، مسیرهایی هستند که یک روانشناس برای درمان افسردگی بیمار خود انتخاب می نماید.

دارو درمانی برای افسردگی های حاد استفاده می گردد و فقط روانپزشک ها می توانند از این روش استفاده نمایند. اما در بیشتر مواقع ضروری است تا در کنار دارو درمانی از دیگر روش های درمانی نیز استفاده گردد تا احتمال بازگشت افسردگی در آینده، کاهش پیدا کند.

طرحواره درمانی یکی از برترین روش های درمان روانشناختی افسردگی مهاجرت است. این روش درمان، ترکیبی از درمان های مختلف شناختی-رفتاری است که با ریشه یابی ناهنجاری های رفتاری فرد با عنوان تلهٔ شخصیتی، درصدد برطرف مسائل او برآمده و پس از آنالیز مشکل به بازسازی شناختی تلهٔ شخصیتی کشف شده در بیمار می پردازد.

یک طرحواره درمانگر حاذق و باتجربه برای درمان افسردگی پس از مهاجرت از تکنیک های تنظیم هیجان، تکنیک های تجربی، مداخلات طرحواره محور، آموزش مهارت های بین فردی و راهبردهای سازگاری فرهنگی استفاده می نماید تا فرد را در مقابل تله های شخصیتی تقویت نمایندهٔ افسردگی، مقاوم کند.

مشاوره روانشناسی برای ایرانیان خارج از کشور

حالا که دربارهٔ افسردگی مهاجرت گفتیم، احتمالاً این سؤال برایتان پیش آمده که: از کجا یک درمانگر مناسب پیدا کنم که هم ایرانی باشد و هم بداند مرا چگونه درمان کند؟

خوشبختانه این روزها لازم نیست برای دسترسی به یک روانشناس، لباس بپوشید، سوار ماشین شوید و به آن سوی شهر بروید! به خصوص اینکه قرار است در کشور غریب در پی یک روانشناس ایرانی بگردید!

روانشناسان کلینیک سفیران آگاهی، سال هاست که به ایرانی های خارج از کشور خدمات مشاوره روانشناسی آنلاین در حوزه های مختلف ارائه می دهند و برای درمان مراجعان خود از شیوهٔ نوین طرحواره درمانی استفاده می نمایند. این کلینیک شرایطی را فراهم نموده که می توانید با چند کلیک در کمتر از یک دقیقه، وقت مشاورهٔ آنلاین بگیرید. سپس، در زمانی که خودتان معین نموده اید با درمانگر فارسی زبان انتخابی خود، صحبت کنید.

سؤالات متداول

1- آیا ضروری است پیش از مهاجرت به روانشناس مراجعه کنم؟

همه چیز بستگی به روحیات خودتان دارد. اگر فکر کردن به مهاجرت در شما اضطراب ایجاد می نماید و یا شما را می ترساند، حتماً این کار را بکنید.

2- چگونه بفهمم که درگیر افسردگی مهاجرت هستم؟

به علائمی که در مقاله گفتیم دقت کنید. اگر بیش از سه علامت را در زمان دو هفته یا بیشتر تجربه نموده اید، احتمالاً درگیر افسردگی هستید.

3- من نمی خواهم از دارو استفاده کنم؛ باید چه کنم؟

گاهی ضروری است در کنار درمان روانشناختی، حتماً دارو مصرف کنید. اما اگر شرایطی دارید که نباید دارو بخورید و یا می خواهید اول مسیرهای پیش از دارو را امتحان کنید، موضوع را با روانشناس خود در میان بگذارید.

منبع: یک پزشک

به "همه چیز درباره افسردگی مهاجرت و راه های مقابله با آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره افسردگی مهاجرت و راه های مقابله با آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید