طرز تهیه زیره جوش(جوجوش) سنتی؛ دسر مقوی با طعمی دلپذیر

به گزارش همه جا طنز و خنده، اگر چنانچه شما طرفدار پختنی های راحت و آسان هستید و میل دارید در پخت انواع دسرها وقت کمی را صرف کنید بهتر است این دسر دوست داشتنی را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. این دسر در شهر لرستان، کرمان، تبریز و بعضی شهرها مورد استفاده است و تفاوت آن در پخت و اضافه کردن بعضی از مغزها و گندم اسیاب شده یا بکار بردن آرد گندم است. زیره جوش را می توان جزء دسر به حساب آورد؛ از نظر ظاهری شبیه حلوا است. بسیار مغذی و پر خاصیت است. می توان این دسر را به عنوان پیش غذا میل کرد. دلیل معروف بودن جوجوش چیست؟ دلیل داغی و گرم بودن زیاد آن به این نام معرفی شده است. آماده کردن این دسر خیلی آسان و سریع، اما دارای فوت و فن خاصی هست. بهتر است یکسری نکات را بکار ببرید تا دسر خوشمزه ای داشته باشید. البته می توان گفت این دسر یا غذا در ماه مبارک رمضان بسیار مقوی است. یک شام سبک و طریقه سرو آن را می توانید همراه با تکه نانی استفاده کنید. از نظر خاصیت مقوی و ارزش غذایی بالایی دارد. از قدیم الایام این دسر مورد استفاده بوده؛ مخصوصا برای زنان زائو بیشتر استفاده می شده، هر چند در این عصر این نوع خوردنی ها بر سر سفره ها کم رنگ شده و کمتر مورد توجه است. بکار بردن زیره سبز در این دسر بسیار حائز اهمیت است. دارای طبع گرم و خشک و حاوی منیزیم، فیبر، و سرشار از آنتی اکسیدان است. استفاده زیره در این دسر باعث بهتر هضم غذا خواهد شد. عفونت بدن را درمان و حاوی ویتامین ای و برای پوست بسیار خوب و کاهش دهنده چین و چروک پوست است. برای اینکه از خاصیت های مواد بکار رفته در این نوع دسر آشنا شوید بهتر است بدانید از چه خاصیت هایی برخوردار است. در خبرنگاران بلاگ با طرز تهیه زیره جوش همراه ما باشید.

طرز تهیه زیره جوش(جوجوش) سنتی؛ دسر مقوی با طعمی دلپذیر مواد لازم زیره جوش:
آرد گندم2 لیوان
شکریک لیوان
زیره سبزیک قاشق غذاخوری
رازیانهیک قاشق مرباخوری
زردچوبه2 قاشق چایخوری
زعفرانکمی
روغن جامد یا حیوانیبه اندازه دلخواه
کرهدر صورت دلخواه
آبدو لیوان

دستور پخت زیره جوش

1- ابتدا روغن مورد نظر را داخل ظرفی بریزید و روی شعله قرار دهید. زمانی که روغن گرم شد زیره و رازیانه (آسیاب شده) را همراه با زردچوبه تفت دهید و آهسته آهسته آرد گندم را به روغن اضافه کنید. بعد از کمی تفت دادن، شکر را بریزید و خوب هم بزنید تا شکر حین تفت دادن آب شود.

2- در این مرحله آب را اضافه کنید و شعله گاز را بسیار کم کنید تا به آرامی قوام آید. در صورت سفت شدن آرد می توانید اندازهی آب بیفزایید. شل یا سفت بودن این دسر دست شماست. تقریبا مانند کاچی مقوی و دوست داشتنی است.

3- بهتر است آرد را در روغن زیاد تفت ندهید و بعد سریع آن را بردارید. در صورت دلخواه می توانید انواع مغزها را به آرد جهت تزیین اضافه کنید. اگر مایل بودید کشمش و دارچین و زنجبیل کمی اضافه کنید تا بتوانید طعم خیلی خوبی به دسر دهید. وجود زنجبیل طعم تند و تیز خوبی به دسر خواهد داد. در شهرهای مختلف به نوعی خاص این نوع دسر را آماده می کنند. تنوع در پخت آن زیاد است. مهمترین چیز این است که آرد در هنگام تفت دادن نباید تغییر رنگ دهد بهتر است حرارت گاز کم و قبل از آن سه بار آرد گندم را الک کنید تا به اصطلاح آرد حجیم شود. بعد آن را تفت بدهید. در حدی که بوی خامی آرد گرفته شود.

4- در صورتی که مایل بودید می توانید از موادی چون؛ پودر هل و گل محمدی پودر شده را با زعفران اضافه کنید (دلخواه) بو و طعم خاصی به خود خواهد گرفت. در جایی بهتر است پسته، بادام، گردو، فندق آسیاب شده را درون ظرف خوب تفت دهید. همه این دانه های ذکر شده بستگی به ذائقه شما دارد و کم و زیاد آن سلیقه ای ست.

5- اضافه کردن زعفران به آرد رنگ خوبی به آرد می دهد. بهتر است بجای روغن جامد از روغن حیوانی آب شده استفاده کنید. اضافه کردن گلاب هم می تواند طعم و بوی بهتری به دسر دهد. گاهی بجای روغن حیوانی کره اضافه کنید و با آن طعم خاص دیگری به دسر دهید. بسیار عالی و دلچسب خواهد شد.

6- برای اینکه زیره جوش شیرینی طبیعی تری داشته باشد از کمی نبات یا عسل خوب استفاده کنید. اضافه کردن پودر دارچین عالیست.

نکته: اگر چنانچه زمان تفت دادن آرد در روغن گلوله گلوله شد بهتر است آرد را از قبل الک کنید تا این مشکل برطرف شود.

اینکه زیره جوش غلیظ یا شل باشد بستگی به سلیقه شما دارد هر چه بیشتر جوش بخورد غلیظ تر و سفت تر خواهد شد. بهتر است زمانی که دسرتون در حال آماده شدن بود از دم کنی استفاده کنید تا بهتر جا بیوفتد.

علت اینکه این دسر برای زائو مفید است وجود رازیانه است در رازیانه وجود هورمون زنانه باعث ازیاد شیر خواهد شد. وجود زعفران باعث شادی بخشی فرد و زردچوبه جلوگیری از عفونت، زخم های داخلی را ترمیم خواهد کرد. در صورتی که قاووت دم دست داشته باشید به عنوان تزیین روی دسر استفاده کنید تا قوت بیشتری به شما دهد.

زیره جوش بصورت گرما گرم میل شود. بهتر است این دسر را اول صبح میل تا از خاصیت و قوت آن استفاده کنید مخصوصا زنان باردار که در حین زایمان قوت خود را از دست می دهند و احتیاج است از غذاها و خوردنی های پر خاصیت استفاده کنند تا ضعف و بی رمقی آنان جبران شود.

11 خاصیت زیره جوش

  1. تقویت سیستم گوارش
  2. مبارزه با انواع سرطان
  3. تسکین دهنده قلب
  4. متعادل کننده فشار خون
  5. برطرف کننده التهابات سینوسی
  6. تقویت کننده سیستم ایمنی
  7. جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا
  8. برطرف کننده کم خونی
  9. ضد نفخ و تسکین دهنده معده درد
  10. ضد چروک پوست و پیری
  11. ضد آلرژی

هر روز به اندازه دو سه قاشق می تواند جبران ضعف بدنی را برطرف کند. به امید سلامتی همه دوستان.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه زیره جوش(جوجوش) سنتی؛ دسر مقوی با طعمی دلپذیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه زیره جوش(جوجوش) سنتی؛ دسر مقوی با طعمی دلپذیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید