یک سوم بهبودیافتگان کرونا با اختلالات عصبی روبرو می شوند
به گزارش همه جا طنز و خنده، نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که از هر سه بیمار مبتلا به کرونا، یک نفر 6 ماه پس از بهبودی به یک اختلال عصبی یا روحی مبتلا می گردد.
به گزارش همه جا طنز و خنده به نقل از ایرنا، محققان دانشگاه آکسفورد در این مطالعه شرایط سلامتی بیش از 236 هزار بیمار مبتلا به کووید-19 را که پس از 20 ژانویه 2020 به این ویروس آلوده شده و از این بیماری جان سالم بدر برده بودند، بازبینی کردند.
آنها متوجه شدند که 34 درصد از این بهبودیافتگان کرونا، طی 6 ماه به بیماری های عصبی و روانی مبتلا شده بودند. شایع ترین تشخیص، اضطراب بود که در 17 درصد از افراد تحت درمان مشاهده شد و به دنبال آن اختلالات خلقی در 14 درصد بهبودیافتگان مشاهده شده است.
محققان خاطرنشان کردند: در حالی که اثرات عصبی در بهبودیافتگان کرونا که در بیمارستان بستری شده بودند شدیدتر است، اما این عوارض در میان بیمارانی که به صورت سرپایی مداوا شده بودند نیز، شایع است.
محققان در این مطالعه میزان بروز 14 اختلال عصبی و روانی را در میان این بیماران با بیش از 106 هزار فرد مبتلا به آنفلوآنزا و بیش از 236 هزار فرد مبتلا به هرنوع عفونت دستگاه تنفسی مقایسه کردند.
داده ها نشان داد که طی گذشت 6 ماه از ابتلا به کرونا، 34 درصد از بهبودیافتگان کووید-19 به یک اختلال عصبی یا سلامت روانی مبتلا شده بودند. تشخیص ابتلا به اختلالات عصبی یا روانی برای 13 درصد از این افراد، برای اولین بار ثبت شده بود.
علاوه بر اضطراب و افسردگی، در هفت درصد از این افراد، بیماری های روانی با اختلالات سوء مصرف مواد تشخیص داده شده و پنج درصد آنها بی خوابی داشتند. خطر تشخیص بیماری عصبی یا روانی در بیمارانی که به موارد شدید کووید-19 مبتلا شده بودند، بیشتر بود اما با این حال بروز این اختلالات تنها به این افراد محدود نمی شد.
درحالی که 34 درصد از بهبودیافتگان کرونا به این عوارض مبتلا شدند، این درصد در میان بهبودیافتگان کرونا که در بیمارستان بستری شده بودند اندکی بیشتر بالغ بر 38 درصد بود و در میان بهبودیافتگان کرونا که در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بستری بودند، بازهم بیشتر بالغ بر 46 درصد بود.
به همین ترتیب، پنج درصد از بهبودیافتگان کرونا که در بیمارستان بستری شده بودند به زوال عقل بودند، این در حالی است که تنها 2 درصد از کل جمعیت مورد مطالعه این بیماری را داشتند.
در همین حال، محققان پس از در نظر دریافت سایر عوامل خطرساز از جمله سن، جنسیت، قومیت و شرایط های سلامتی قبلی، متوجه شدند که در کل خطر تشخیص بیماری های عصبی و سلامت روانی پس از بهبودی از کووید-19 نسبت به بهبودی از آنفلوآنزا 44 درصد بیشتر است و خطر ابتلا به این شرایط ها پس از بهبودی از کرونا نسبت به بهبودی از سایر عفونت های دستگاه تنفسی 16 درصد بالاتر است.
محققان سوابق این بیماران را با افرادی که در همان بازه زمانی به عفونت دستگاه تنفسی مبتلا شده بودند، مقایسه کردند و متوجه شدند که خطر ابتلا به بیماری های عصبی و روانی در بهبودیافتگان کرونا در مقایسه با افرادی که از آنفلوآنزا بهبود یافته بودند، 44 درصد بیشتر است و این خطر در مقایسه با افرادی که از سایر عفونت های دستگاه تنفسی بهبودی یافته بودند، 16 درصد بیشتر است.
ماکسیم تاکت یک روانپزشک در دانشگاه آکسفورد گفت: نتایج مطالعه ما نشان می دهد که با در نظر گرفته همه عوامل خطر ساز، خطر بروز بیماری های عصبی و اختلالات روانی پس از بهبودی از کرونا نسبت به بهبودی از آنفلوآنزا یا سایر عفونت های تنفسی بیشتر است.
نتایج این مطالعه در مجله The Lancet منتشر شده است.
منبع: جام جم آنلاین